четвъртък, 6 февруари 2014 г.

Лятна почивка в бляскава Анталия

Анталия е един от най-известните туристически зони на Турция. Включва няколко отделни курорта: град Анталия ира, Сиде, Аланя, Кемер и Белек. Това е предпочитано място за почивка, както от голям брой европейци. 

град Анталия
Град Анталия – определено най-бляскавата част. Хотелите тук са пример за модерност и блясък, навсякъде е пълно със заведения, подходящи, както за изискана вечеря, така и за много нощни танци и забавления. На плажове е пълно с атракции, има прекрасно зони за разходки и изобилия от бляскави търговски центрове. 

Лара – това е много престижен курорт, предлагащ богато разнообразие от забавления за своите гости. Плажовете са много хубави, хотелите – елегантни, морската вода – топла, чиста и с прекрасен лазурен цвят. 

Сиде – намира се по-далеч от Анталия, на мъничък полуостров. Има пристанище, историческа част и множество запазени забележителности. Плажовете са много добри, а покрай тях има и прекрасни хотели. 

Аланя – това е много приятен курорт, предлагащ много спокойствие и уют. Освен множество забележителности, тук ще намерите много забавления и заведения. Между парка и пристанището на града има алея с множество малки магазинчета, от където да си напазарувате подаръци.

Кемер – известен е с красивата си природа. Плажовете тук са пясъчни, чакълести и каменисти. Градчето е подходящо място за практикуването на много водни спортове като ветроходство и круизи с лодка или яхта. В областта има и много подводни пещери.

Белек – тук има известни 4 и 5-звездни хотели, живописна природа и множество атракции и забавления. Околността е пълна със прекрасни забележителности, множество паркове и прекрасни местности. 

Независимо кой курорт изберете ще си изкарате наистина изумително. Насладете се на морето, потопете се в атмосферата на Анталия, насъбере прекрасен тен и си подарете незабравими спомени на един от най-известните райони в цяла Турция.