сряда, 4 декември 2013 г.

На почивка в Анталия по случай Нова година

Анталия е един от най-посещаваните курорти на Турция, разположен на живописното средиземноморско крайбрежие. Градът разполага с прекрасни плажни ивици, а околността е изпълнена с исторически забележителности. Освен през топлата част през годината Анталия е изключително предпочитано място и в разгара на новогодишните празници.

Курортът представлява интересна смесица от модерност и старинност. Ако искате да разнообразите ваканцията си и да се запознаете с местните забележителности, то определено има какво да видите. Старинната част на града – кварталът Клейчи е преркасна дестинация за разходки, запазил голяма част от архитектурното наследство на Анталия.

На почивка в Анталия
Близо до града се намира пещерата Карайн. Там може да разгледате останките от най-старото селище в Турция. Изключително интересни за Археологическият музей, Триумфалната арка, Ивли Минаре и Каратай Медресе – странно училище, впечатляващо с нетипичния си облик.
Пристанището на Анталия е прекрасно място за разходки и отмора. Тук може да се насладите на звука от морете в някое от уютните заведения с чаша армотно кафе в ръка или вкусен чай с мед. Живописните гледки, морския въздух и прекрасната атмосфера ще ви накарат да почувствате истинско блаженство и да се настроите за предстоящите празненства по случаи Новата 2014-та година.

По време на новогодишната си почивка в Анталия непременно опитайте от тамошните вкусове и турски ястия. Кухнята тук е пищна, ароматна и обилна, съчетала в себе си богато разнообразие от подправки и продукти. Тук може да опитате прекрасни рибни ястия, най-различни месни и зеленчукови манджи, супи, чорби, салати, мезета, кебапи, сърми, мусаки, бюреци и тестени специалитети. Истински лукс от вкусове и аромати. От десертите може да избирате между традиционните баклава, локум, кадайф, ревене и то във всякакви разновидности – със сметана, шоколад, ядки, сиропи, плодове и още какво ли не. Много интересен е сладкишът ашуре. Традиционно тук се приготвя и пишмание. Вкусни, много сладки и интересни ястията тук наистина ще ви поднесат една феерия от вкусове.

Освен прекрасни ястия ресторантите в Анталия ще ви предложат и чудесни програми с участието на кючекини, турски танци и музика. Нощният живот тук също не е за изпускане. Прекрасните барове ще ви поднесат чудесни емоции и много забавления.

Същото важи и в навечерието на новогодишния празник. Отрупани маси, обилни ястия, много танци, веселие, песни и музика вечерта на Нова година наистина ще ви поднесе много приятни изненади и чудесно настроение. Много атрактивна е и прекрасната заря, която заблестява в полунощ. Шоуто тук определено е запомнящо се и изключително интересно.

Анталия наистина предлага всичко, за да може да се насладите на един незабравим и тържествен новогодишен празник. Удобните и луксозни хотели, красивите пейзажи, отличното обслужване и прекрасните заведения ще ви поднесат чудесни изживявания. Насладете се и вие на тамошната празнична атмосфера и си подарете отлично изкарване в блестяща Анталия.