понеделник, 25 ноември 2013 г.

Какво може да правим и да видим в Анталия

Анталия е средиземноморски град в югозападна Турция. Това е най-голямото пристанище на Турската Ривиера. През 2012г. Анталия е третият най-посещаван град в света, след Париж и Лондон. Древната история на града, благоприятният климат и живописната природа го правят толкова посещавано място. Комбинацията от слънце, лазурно море и планини не е често срещана във всяка селище, както в тази част на Турция.

Анталия
В Анталия има множество археологически и исторически забележителности, особено в старата част на града – Калейчи. Китните бели сгради, интересния им облик, множеството музей, джамии и исторически паметници ще ви разкрият богатото минало на този впечатляващ турски град.

Ако обичате вълнуващите изживявания може да се включите в някои от кратките средиземноморски круизи с лодка или яхта. Обикновено се организират в сутрин или в следобедните часове. 



Може да обиколите и някои от множеството магазини и търговски молове в Анталия. В града има запазени и традиционни пазари, където може да си купите килими, ароматни билки и подправки, платове, накити и още много други типични за Турция стоки.

В случай, че сте решили да посетите Анталия през лятото, то естествено няма как да не посетите някои от прекрасните плажни ивици и да се отдадете на заслужена почивка и релакс край морето. На плажа в Анталия се организират множество атракции, които ще ви предложат много забавление и приятни емоции.

И така и така сме на тема атракции, то няма как да не споменем за най-големият воден тунел в света – Antalya Aquarium. Няма как да не се замаете от възхита в този гигантски воден свят, разкриващ пред очите ви очарованието на морските обитатели. По смелите дори могат да поплуват сред тях, естествено под зоркото наблюдение на местните специалисти.

Анталия разполага и с чудесни барове и заведения, невероятни ресторанти и множество клубове. Вкусна храна, таматични програми, специални вечери, ориенталски танци и много забавления – в Анталия наистина има от всичко.

Освен живописни крайбрежни брегове край Анталия се издигат приказни планини. Може да се разходите из красивите местности, да подишате от чистия въздух и да се полюбувате на местната природа.

Множеството атракции в Анталия, страхотните хотели и възможности за настанявания, живописната природа, богатата история и модерните молове правят престоя тук едно приказно изживяване.