понеделник, 16 май 2011 г.

Анталия - приказка без край......

Почивка в Анталия - лазурно море и планини облечени в уханни борови гори
Анталия, която се намира на средиземноморския бряг на Турция е популярна дестинация за семейна почивка през цялата година. През зимата е възможно да се карат ски в близкото Saklikent Canyon, но по-голяма атракция са красивите плажове и топлите води на Средиземно море, което прави Анталия идеално място за почивка на плажа. Анталия е древен град и може да се насладите на атмосферата на стария град, пристанището и завладяваща традиционна турска архитектура,която ще намерите тук - обикновено в затвор, облечени цветни къщи по тесните улици. Планината Тавър в Анталия, която е известна с боровите си гори е толкова зашеметяваща и атрактивна,колкото да седнете в някой ресторант на брега на морето.Международното летище на Анталия е само на 10 километра извън града, което прави курорта изключително достъпен.

Анталия - турската Ривиера
Участък от крайбрежието около Анталия е известен като турската Ривиера. Това се характеризира с деликатни курорти край морето, малки рибарски селца, олюляващи се палми, сейф, пясъчни плажове и чисти води. В и около Анталия плажовете са чисти. Някои хотели имат директен достъп към централния Mermerli бряг, а на 2 км е "Син флаг" Konyaaltu бряг, на 6 км е популярния Лара бряг. Анталия е утвърден курортен център, така хотелите варират от пет звезден лукс с участието на Спа и здравни клубове,до удобни четири и три звезди хотели, разположени в модерния център на Анталия. Гледката към планините и морето спира дъха,повечето хотели разполагат със средиземноморски стил градини с овощни дървета и плувни басейни.

Освен на плажа,Анталия има и много други атракции.В музея в Анталия може да откриете историятата на града от римско до византийско време и Селджук и Османската окупация.Ако нямате превоз може да вземете кола под наем и да направите пътешествие в Saklikent Canyon, както и да посетите Cirali, известна като „изгарящата планина”, както и водопада Duden.
Тези от вас, които обичат да играят голф могат да посетят Народния Голф клуб, който е съвсем близо до града, може да вземете семейството си и да се разходите с лодка по крайбрежието извън Анталия.Ако посетите старото пристанище неможе да не опитате силното турско кафе или местните рибни специалитети в стария град.
Плажове
Вие няма да останете разочаровани от красивата плажна ивица в Анталия. Може да избирате от райони със златист пясък в много усамотени заливи или популярния Konyaalti бряг. Lara Beach е друго място, на което може да се отдадете на водни спортове или просто да си почивате на слънце, което е най-популярната дейност през деня по плажовете в Анталия.

Ресторанти
Анталия е бил наречена турската Ривиера и популярността и расте, особенно когато почиващите търсят нещо ново. Съществува голямо разнообразие от ресторанти в Анталия с ястия за всеки вкус и бюджет. Може да опитате френска, средиземноморска, китайска и разбира се турска кухня. Отидете на ресторант около яхтеното пристанище, където може да хапнете прясно уловени морски дарове.


Водни спортове
Както бихте очаквали от един район, заобиколен от прекрасни плажове, водните спортове в Анталия са много популярни. Плуване, гмуркане, банан лодки и уиндсърфинг са всички популярни дейности, които може да практикувате, както и може да наемете оборудване много евтино, особено на плажа Konyaalti.

Рафтинг екскурзии
За нещо по-различно, опитайте разходка с лодка или Рафтинг в Анталия. Екскурзиите,които се правят могат да продължат от един до шест часа. Екскурзиите включват посещение на грандиозния водопад Lower Duden или залива на островите Анталия, където може да спрете в някои от уединените плажове.

Аква паркове
Aqualand е най-големият аквапарк в Анталия, където може да плувате с делфини в Dolphinland или да изпробвате вълнуващите улеи и водната база. На 6 километра южно от Анталия се намира Dedeman Аквапарк, който е най-големият воден парк в Близкия Изток.

Нощен живот
Може да избирате между напитка в тиха обстановка в някой традиционен бар или да посетите огромен открит бар.Има голямо разнообразие от нощни клубове и барове, които се намират в района или да се отдадете на нещо ново всяка вечер.
Времето в Анталия – Почивка и слънце целогодишно
С типично средиземноморски климат, летните температури успяват да достигнат над 300C, времето в Анталия няма да ви разочарова. Летния сезон се простира от май до септември, когато може да се очакват горещи и сухи дни без валежи. По време на разгара на зимата, все още може да очаквате температурите да варират около 160C. Анталия разполага с над 300 слънчеви дни в годината, което я прави идеална туристическа дестинация за поклонници на слънцето, плажни любители и ентусиасти на водни спортове.

Времето в Анталия
От юни до септември може да се очаква температурите в Анталия да се изкачат над 300C.Слънцето през лятото грее около 12 часа в денонощието, температурата на водата през лятото е около 240C. Ако искате малко по-хладно време посетете Анталия през април, май и октомври, когато може да очаквате температурите да бъдат около 200C.Заради влажността може да ви се струва,че е много топло и едва ли не 600С, но охлаждащия бриз ще ви носи прохлада.Леки дрехи през летните месеци ще са ви достатъчни, тъй като дори вечерите са топли и е задължително да се охладите с напитка на някоя тераса или в открит бар.

Времето през зимните месеци ще продължи да бъде топло с температура около 160С и около 5 часа слънчева светлина на ден. С настъпването на пролетта климата започва да се затопля и температурите могат да достигнат около 200С с до 9 часа слънце на ден.На почивка в Анталия може да се отдадете по всяко време на годината и няма да останете разочаровани.